Biografie

Salia Bema Traore
Salia Bema Traore is geboren en opgegroeid in Bobo-Dioulasso, Burkina Faso, West Afrika. Bobo-Dioulasso is het centrum van de traditionele muziek van Burkina Faso. Salia komt niet uit een griots (muzikanten) familie, maar werd door muzikale tradities van het dorp o.a. de ‘maskerfeesten’ diep geraakt. Sinds zijn 8ste jaar is zijn hart gestolen en vervuld door de muziek. Zo vaak als mogelijk was hij dan ook te vinden bij de traditionele ceremonies.

Ervaringen:
In Bobo-Dioulasso gaf Salia leiding aan de groep Dioulasso Ba Percussion. Ook speelde hij in de groep Djelia, uit Bobo-Dioulasso. Hij heeft vervolgens kennis gemaakt met en is uitgegroeid tot een professioneel en traditioneel Afrikaanse djembe speler uit de al oude Malinke traditie. Naast het bespelen van de djembe, zingt Salia en speelt hij ballofoon en doundoun.Vanaf 1998 is Salia vele malen op tournee geweest in Europa om concerten en workshops te geven op allerlei niveaus (o.a. in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk). Salia heeft samengespeeld met o.a. Amadou Konate, Baba Kouyate, Secouba Traore uit Mali. In Nederland, en daarbuiten, geeft Salia regelmatig workshops, lessen en optredens op scholen, bedrijven en feesten. Verder geeft hij master classes in Europa. Van 2002 t/m 2006 heeft Salia met Fankani samengewerkt. Hij verzorgde workshops djembe, ballofoon en dans(begeleiding). Verder werkt Salia vanaf 2002 samen met Thiosane uit Zwolle.  In 2004 heeft hij met zijn groep Dioulasso Ba Percussion opgetreden in Nederland.

Burkina Faso
Burkina Faso (vroeger Opper Volta) is een land dat ligt in West Afrika, met als buurlanden o.a. Mali, Ghana, Ivoorkust en Niger. Het heeft ongeveer 14,3 miljoen inwoners en is ongeveer 274.122 km2 groot. De hoofdstad van Burkina Faso is Ouagadougou. De tweede grootste stad is Bobo-Dioulasso. Deze cultuur rijke muziekstad ligt in het zuidwesten van Burkina. In dit gedeelte van het land is het veel vochtiger en groener. Tijdens het regenseizoen zijn de buien hier heftiger dan in het noorden, noordoosten. Hier is sprake van de Sahel. Het is er het grootste gedeelte van het jaar vooral erg droog. Over het algemeen is april de heetste maand van het jaar. De temperaturen kunnen dan oplopen tot boven de 40 graden.

Burkina_Faso-Pos